T 06 23 81 76 17  |  else@elsevangeffen.nl

  • Wie is Else 1
    Ruimte om je eigen weg te vinden
Geboren in Zeeland, in een klein dorp, vlakbij de kust. Een plek om ‘lekker uit te waaien en helemaal tot rust te komen’. De aantrekkingskracht van de zee is gebleven en speelt nog altijd een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben graag in beweging, zowel fysiek als mentaal, afgewisseld met het opzoeken van de rust en stilte. De provincie Utrecht is de plek waar ik nu woon en werk. Else heeft gewerkt in een kindertehuis, een ziekenhuis en als leerkracht in het speciaal onderwijs. Kinderen zijn een voorbeeld voor haar. Ze zijn puur en staan nog dichtbij hun eigen natuur. Else is een mens van samen doen en leren van en met elkaar. De stap naar coaching en therapie voelt als een natuurlijk proces. Stilstaan is voor mij geen optie. Dat kan ook niet, want het leven zelf is altijd stromend, altijd onderweg. Het neemt steeds weer nieuwe vormen aan en is daardoor transformerend.

Visie

Elk mens kent zichzelf het beste. Echter door de drukte van alle dag vergeten we weleens wie we werkelijk zijn. We leven zonder ons af te vragen of dat wat we doen nog bij ons past. We werken te vaak op de automatische piloot. Daarnaast denken en beredeneren we juist veel en nemen dat aan voor waar. Het gevoel is dan ondergeschikt. Je luistert naar wat je hoofd zegt. Hierdoor raken hart en hoofd van elkaar verwijderd. Pas als onbewust, bewust wordt, werken hoofd en hart samen en zijn we in staat optimaal te leven. Als je zelf verandert, verandert je omgeving ook. Dat begint altijd bij jezelf, van binnen. Dat is mijn visie.

Missie

Dat wat de mens beweegt, is de kern waar het allemaal om draait. Welke beweegredenen heb je? Bewust worden van wie je bent, maakt dat je meer inzicht in jezelf krijgt. Met dit inzicht kun je evenwichtiger in het leven staan. Er zijn echter momenten in het leven, dat het niet lukt om dit inzicht te ontdekken. In onze gesprekken ontvang je de ruimte om je eigen weg te vinden. Dat is mijn missie.

Expertise

De opleiding tot Professioneel Coach aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel heb ik succesvol afgerond en ben sindsdien werkzaam als coach. Op het Jungiaans Instituut te Nijmegen ben ik afgestudeerd als Analytisch Therapeut en in 2017 behaalde ik mijn master (MSc) in Psychsocial Health Science. Naast deze expertise heb ik mij gespecialiseerd in het afnemen van het C.A.D.T.® | Competence Analysis Development Tool persoonlijkheidsprofiel.